Zomeravondconcert met Beethoven in kerk van ’t Woudt

Zaterdag 13 september a.s. geeft het beroemde Narratio Quartet het slotconcert van de serie ‘Zomeravondconcerten in het kerkje van ’t Woudt’. Narratio Quartet bestaat uit Johannes Leertouwer (viool), Anneke van Haaften (viool), Sirkka Liisa Kaakinnen-Pilch (altviool) en Viola de Hoog, cello. Deze vier gerenommeerde musici delen een lang verleden in ensembles in de wereld van de oude muziek zoals de Nederlandse Bachvereniging, Anima Eterna en Ensemble Schönbrunn.

Het programma in ’t Woudt vermeldt twee monumentale strijkkwartetten van Ludwig van Beethoven: Strijkkwartet e moll opus 59 nr. 2 en Strijkkwartet C-Dur opus 59 nr.3.

Deze kwartetten zijn door Beethoven geschreven in 1806 in opdracht van Graaf Andreas Kyrillowitsch Rasumowsky. Graaf Rasumowsky, Russisch ambassadeur in Wenen, beschermheer en opdrachtgever van Beethoven in het eerste decennium van de 19de eeuw, was zelf een excellent amateur violist.Beethovens strijkkwartetten zijn geschreven in een periode waarin de kamermuziek verhuisde van de vaak vorstelijke salon naar de concertzaal.

’t Woudt ligt aan de weg van Delft naar het Westland (N223). Het concert begint om

20.00 uur. De kaartverkoop start om 19.00 uur op de avond van het concert aan de kerk.

Online reserveren is mogelijk via www.concertentwoudt.nl. De toegangsprijs is €17,50. Een kopje koffie/thee of een glaasje fris/wijn in het nabijgelegen koffiehuis ‘De Hooiberg’ is bij de prijs inbegrepen.

Voor meer informatie:

Comité Concerten ’t Woudt

t.a.v. Albert Moerman

Tjalk 91

2636 DB Schipluiden

06 22183927

info@concertentwoudt.nl