Zomeravondconcert in ’t Woudt met o.a. Eine kleine Nachtmusik

Zaterdag 19 juli a.s. geven Wim Winters en Jacques van Oortmerssen een zomeravondconcert in het kerkje van ’t Woudt. Het programma ‘Van Bach tot Beethoven’ vermeldt muziek voor orgel, orgel vierhanden en clavichord van o.a. Carl Philipp Emanuel Bach (Sonate in F), Johann Seb. Bach (duetten), Mozart (variaties over ‘Ah, vous dirai-je Maman’), Beethoven (Sonate Pathétique). Het concert wordt besloten met ‘Eine kleine Nachtmusik’ van Mozart in een transcriptie voor orgel vierhanden van Jacques van Oortmerssen.

’t Woudt ligt aan de weg van Delft naar het Westland (N223). Het concert begint om

20.00 uur. De kaartverkoop start om 19.00 uur op de avond van het concert aan de kerk.

Online reserveren is mogelijk via www.concertentwoudt.nl. De toegangsprijs is €17,50. Een kopje koffie/thee of een glaasje fris/wijn in het nabijgelegen koffiehuis ‘De Hooiberg’ is bij de prijs inbegrepen.

Wim Winters (1972, België) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen (orgel) en Willem Brons (piano). In 1998 voltooide hij zijn studies met de hoogste onderscheiding. Tijdens zijn opleiding volgde hij nog cursussen bij onder meer Jean Boyer, Hans van Nieuwkoop, Hans Davidsson en Harald Vogel.

In 1994 won hij twee eerste prijzen op het Studentenorgelconcours Leiden, in de categorieën barok en romantiek. Tussen 1997 en 1999 behaalde hij telkens derde prijzen op het Internationale Festival Musica Antiqua Brugge, het Internationale Concours L'Europe et l'orgue in Maastricht en het Schnitger Orgelconcours te Alkmaar. Wim Winters trad op in verschillende festivals in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en België.

Jacques van Oortmerssen is organiste titulaire van de Waalse Kerk te Amsterdam en hoofdvak docent aan het Sweelinck Conservatorium. Hij is een veel gevraagd gastdocent aan conservatoria en universiteiten over de hele wereld. Hij was leider van de Falun Organ Academy in Falun (Zweden), bezette hij een leerstoel aan de Universiteit van Oxford (Engeland) en was buitengewoon hoogleraar aan de Sibeliusacademie in Helsinki (Finland), waar hij in juni 2012 een eredoctoraat heeft ontvangen. Hij is lid van de raad van advies van het Göteborg Organ Art Centre (GOArt) van de Universiteit van Göteborg (Zweden) en tevens leider van het Bach Research Project aan deze universiteit.

Als solist treedt Jacques van Oortmerssen op in vele internationale festivals, zoals de BBC Proms in de Royal Albert Hall in Londen, (Engeland), het Praagse Lente festival (Tsjechië), het Bach festival in de Thomaskirche in Leipzig (Duitsland) en het City of London Festival (Engeland). Hij heeft behalve in veel Europese landen ook opgetreden in Japan, Zuid-Korea, Brazilië, Mexico, de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Zuid-Afrika en Rusland.

Voor meer informatie:

Comité Concerten ’t Woudt

t.a.v. Albert Moerman

Tjalk 91

2636 DB Schipluiden

06 22183927

info@concertentwoudt.nl