Zomeravondconcert met Beethoven in ’t Woudt

Op zaterdag 10 augustus a.s. vindt in het eeuwenoude kerkje van het dorpje ’t Woudt het vierde

‘ zomeravondconcert’ van dit seizoen plaats. Het concert wordt gegeven door fortepianiste Keiko Shichijo. De in Amsterdam woonachtige pianiste geldt als een buitengewoon groot talent.

Het programma vermeldt werken Ludwig van Beethoven (6 Variationen over ‘Nel col piu non mi sento’), Sonate Op.31-2, Andante Favori WoO 57 en Sonate Op.27-1. Daarnaast speelt Keiko een Fantasia van Christian Neefe en Capriccio in C Hob. XVII/4 van Joseph Haydn.

Het concert begint om 20.00 uur. De kaartverkoop start om 19.00 uur op de avond van het concert aan de kerk. Online reserveren is mogelijk via www.concertentwoudt.nl. De toegangsprijs is

€ 17,50 inclusief een drankje in het nabijgelegen koffiehuis ‘De Hooiberg’.

Keiko Shichijo kreeg haar eerste pianolessen op driejarige leeftijd. Zij studeerde piano en klavecimbel aan de ‘Toko Gakuen Universiteit voor Muziek in Tokyo’. In 2000 sloot Keiko haar studie af met een Bachelor piano. Daarna vervolgde zij haar fortepiano studie aan de ‘Universiteit voor de Kunsten Tokyo’ bij Yoshiko Kojima. Dit sloot ze in 2002 af met een Master fortepiano. Vanaf september 2002 studeerde Keiko fortepiano bij Stanley Hoogland aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde haar Master titel in 2008. In het voorjaar 2010 Keiko voltooide het ‘Master na Master’ programma aan het Conservatorium van Ghent met ‘grootste onderscheiding’.

Tijdens het Internationale Fortepiano Concours in Brugge 2004 ontving Keiko de hoogste onderscheiding. Twee jaar later won zij samen met de violiste Yukie Yamaguchi een eerste prijs in de categorie ‘Ensemble Mozart’ van het Internationale Oude Muziek Concours in Brugge. Verder won zij in 2009 samen met haar vaste Trio ‘Trio Otonoe’ (Yukie Yamaguchi - viool & Gideon den Herder – cello) de eerste prijs tijdens het “A Tré” kamermuziek concours in Trossingen.

Keiko heeft zowel als fortepianist, als ook als pianist, concerten gegeven op vele belangrijke muziek festivals in Europa. Zij is nu een officiële begeleider op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Meer informatie:

Comité Concerten ’t Woudt

t.a.v. Albert Moerman

06 22182937