Zomeravondconcert in het kerkje van ’t Woudt door Bart Schneemann en Menno van Delft.

Op zaterdag 22 juni a.s. om 20.00 uur geeft Bart Schneemann op barokhobo en Menno van Delft op clavecimbel en orgel een Zomeravondconcert in het prachtige kerkje van het dorpje ’t Woudt. Het concert begint om 20.00 uur . De kaartverkoop start om 19.00 uur op de avond van het concert aan de kerk. Reserveren is mogelijk via www.concertentwoudt.nl of via info@concertentwoudt.nl

De toegangsprijs is € 17,50 inclusief een drankje voor of na het concert in het nabijgelegen koffiehuis ‘De Hooiberg’. Het eeuwenoude kerkdorp ’t Woudt ligt aan de N223. De weg van Delft naar het Westland.

Het programma vermeldt werken van Johann Kuhnau, Georg Philipp Telemann, Marin Marais, Claude-Bénigne Balbastre en François Philidor

Bart Schneemann was jarenlang solohoboïst van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Sinds 1996 wijdt hij zich volledig aan zijn solocarrière.

Hij is ook actief in de kamermuziek. Hij was mede-oprichter van het Fodor blaaskwintet en lid van het Amsterdam Barok Trio.

Bart Schneemann vormt een duo met pianist Paolo Giacometti, zowel met moderne hobo als klassieke en barokhobo. Hij is ook actief als dirigent en is artistiek leider van het beroemde Nederlands Blazers Ensemble. In 1991 won Schneemann de 3M-Muziekprijs.

Menno van Delft studeerde orgel bij Piet Kee en Jacques van Oortmerssen, clavecimbel bij Anneke Uittenbosch, Gustav Leonhardt en Bob van Asperen en muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht. In 1988 won Menno van Delft op het C.Ph.E. Bach - Concours in Hamburg de clavichordprijs.

Menno van Delft werkte mee aan de integrale opname van de klavierwerken van Jan Pieterszoon Sweelinck, ondermeer onderscheiden met een Edison en de Deutsche Schallplatten Kritik Preis.

Hij doceert clavecimbel, clavichord en basso continuo aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg.