Zomeravondconcert in ’t Woudt door Radio Antiqua

Zaterdag 16 augustus a.s. geeft Radio Antiqua een zomeravondconcert in het kerkje van ’t Woudt.

Radio Antiqua is een jong getalenteerd ensemble dat bestaat uit Lucia Giraudo (barokviool), Isabel Favilla (blokfluit, fagot), Eva Lymenstull, barokcello, Giulio Quirici (luit, gitaar, theorbe) en Mariano Boglioli, (klavecimbel).

Het programma ‘Tutti à Dresda’ vermeldt muziek van componisten die in de 18e eeuw werkzaam waren of zich verbonden wisten met de Hofkapel in Dresden zoals Telemann, Johann Sebastian Bach, Reichenauer, Brescianello, Dieupart en Antonio Vivaldi.

’t Woudt ligt aan de weg van Delft naar het Westland (N223). Het concert begint om

20.00 uur. De kaartverkoop start om 19.00 uur op de avond van het concert aan de kerk.

Online reserveren is mogelijk via www.concertentwoudt.nl. De toegangsprijs is €17,50. Een kopje koffie/thee of een glaasje fris/wijn in het nabijgelegen koffiehuis ‘De Hooiberg’ is bij de prijs inbegrepen.

Radio Antiqua won de eerste prijs en de publieksprijs op het Oude Muziek Festival in Göttingen. Het ensemble was ’Artist in Residence’ van Centre Culturel in Ambronay (Frankrijk) en Collegio Ghislieri (Italië). Het speelt dit jaar in het prestigieuze Festival Oude Muziek in Utrecht. De muzikanten komen uit Argentinië, Oostenrijk en Italië. Hun passie voor de oude muziek en hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bracht hen bij elkaar.

Programma Tutti à Dresda. In 1860 werd tussen de archieven van de Katholieke Hofkerk in Dresden een vergeten kast ontdekt. De muzikale schat die het kabinet bevatte, zou nieuw licht werpen op het indrukwekkende muzikale scenario dat de stad in petto had op het hoogtepunt van de barok.

Vanaf 1694 had een reeks van muziekminnende vorsten het voor het zeggen gehad in Dresden. De hofkapel werd bezet door virtuoze musici. Veel musici aan het hof van Dresden waren tevens componist. Deze optimale omstandigheden zorgden voor een snelle opkomst van de stad tot een van de belangrijkste culturele centra van Europa.

Voor meer informatie:

Comité Concerten ’t Woudt

t.a.v. Albert Moerman

Tjalk 91

2636 DB Schipluiden

06 22183927

info@concertentwoudt.nl